Nieuwe workshops van Teken

Tijd om eens iets bijzonders te doen. Teken biedt een aantal creatieve workshops aan voor alle leeftijden en zelfs voor het hele gezin.

Introductiecursus grafische technieken.
Maak kennis met de 3 klassieke druktechnieken op 1 dag. Het geheim van hoogdruk, vlakdruk en diepdruk in een rondgang langs 3 grafische kunstenaars Micheale Beer (Hoogdruk/ Boekdruk), Just de Wijs ( Vlakdruk/Lithografie) en Wim van der Meij (Diepdruk/ Etsen). Uw ’ticket’ gaat door 3 verschillende persen.
€25 per ’ticket’

Startlocatie Kreijnckstraat 4 (Hoogdruk en Etsen)

 

Hoogdruk/Boekdruk.
Alles er omheen snijd je weg, zodat alleen de afbeelding of tekst die gedrukt wordt op de oorspronkelijke hoogte blijft staan. Die wordt ingeïnkt met een roller of een kwast en dan kan er afgedrukt worden. Zo werkt boekdruk. Niet alleen met loden of houten letters, ook voor afbeeldingen. Bijvoorbeeld via een linoleumsnede. Je werkt naar eigen ontwerp, tekst en/of tekening of vanuit bestaande clichés.
€25 per dagdeel.

 

Handschrift van water.
De beweeglijkheid van water, dat is het uitgangspunt voor deze workshop. Er ontstaan verschillende beelden, met verschillende materialen en patronen. We gaan naar buiten,als het weer het toelaat, naar een plek met meerdere waterpatronen. Jouw handschrift is net zo van belang als het water. Het ontstaat bijna vanzelf. Doodles met water als uitgangspunt. Bij slecht weer vanuit foto’s en met Suminagashi (Japans marmeren).
€ 25,  1 dagdeel          Meer info

Meer workshops van TEKEN en informatie over het zelf werken in de Open werkplaats

Cursussen van andere kunstenaars in Zutphen staan in deze folder. De data zijn van de zomerworkshops. Alles waar een paarse stip bij staat is ook daarna te volgen.