Zomercursussen 2020

Zomervakantie in Nederland. Zutphen is een mooie stad om vakantie te vieren. Tijd om eens iets bijzonders te doen. Teken biedt een aantal creatieve workshops aan voor het hele gezin.

 

Introductiecursus grafische technieken.
Maak kennis met de 3 klassieke druktechnieken op 1 dag. Het geheim van hoogdruk, vlakdruk en diepdruk in een rondgang langs 3 grafische kunstenaars Micheale Beer (Hoogdruk/ Boekdruk), Just de Wijs ( Vlakdruk/Lithografie) en Wim van der Meij (Diepdruk/ Etsen). Uw ‘ticket’ gaat door 3 verschillende persen. Voor deze gelegenheid maakt Wim van der Meij gebruik van de werkplaats van Teken.
€25 pp, Instap, doorlopend tussen 11 en 16 uur.
di 18, vr 21, di 25, vr 28 aug

startlocaties:
Kreijnckstraat 4 (Hoogdruk en Etsen)
IJsselkade 26 (Lithografie)

 

Hoogdruk/Boekdruk.
Alles er omheen snijd je weg, zodat alleen de afbeelding of tekst die gedrukt wordt op de oorspronkelijke hoogte blijft staan. Die wordt ingeïnkt met een roller of een kwast en dan kan er afgedrukt worden. Zo werkt boekdruk. Niet alleen met loden of houten letters, ook voor afbeeldingen. Bijvoorbeeld via een linoleumsnede. Je werkt naar eigen ontwerp, tekst en/of tekening of vanuit bestaande clichés.
€25 per dagdeel. woe 19, do 20, woe 26 of do 27 augustus. 14 – 17 uur of op afspraak op een ander dagdeel. Ook in het najaar van 2020

 

Handschrift van water.
De beweeglijkheid van water, dat is het uitgangspunt voor deze workshop. Er ontstaan verschillende beelden, met verschillende tekenmaterialen. We gaan naar buiten,als het weer het toelaat, naar een plek met meerdere waterpatronen. Jouw handschrift is net zo van belang als het water. Het ontstaat bijna vanzelf. Doodles met water als uitgangspunt. Bij slecht weer vanuit foto’s en met Suminagashi (Japans marmeren).
€ 25,  per dagdeel op donderdag 6, 13, 20 en 27 aug. 10.00 – 13.00 uur. Of op afspraak op een ander dagdeel.